UPDATE: Matchfixingschandaal bij MSI en Mineski

Door Azlannagh, 16-10-2014 16:42, bron: https://www.reddit.com/r/DotA2/comments/2j7b5k/philippine_dota_2_it_is_real_and_not_only_2/

Een paar dagen geleden werden twee Filipijnse teams, MSI Evogt en Minseki, beschuldigd van matchfixing in een post op Reddit. Nu zijn er acht spelers van beide teams tijdelijk geschorst door hun respectievelijke organisaties tot de waarheid aan het licht komt.

Het gaat om alle spelers van MSI en drie spelers van Minseki. Beide teams worden ook vervangen op The Summit 2. Een bron wist ook aan Gosugamers te vertellen dat Jay 'Bimbo' Qui waarschijnlijk uit Minseki werd gezet omdat hij niet wou meedoen aan het matchfixen. Het schandaal kwam aan het licht toen een hacker toegang kreeg tot de Facebook-conversaties van de twee spilfiguren van het schandaal: Michael Vallejos en Jonathan Radores. Vallejos is eigenaar van een website waar gewed kan worden op Dota 2-matches en Radores was vroeger een progamer. Als je meer wil weten over het schandaal kan je hier de post op Reddit lezen en hier het artikel op Gosugamers.

Update: Zes spelers, twee van Minseki en vier van MSI, hebben schuld bekend en zijn uit hun respectievelijke teams gestapt. Concreet gaat het om de matchen van Minseki tegen Immunity en MSI, en de match van MSI tegen Awake.

De volgende spelers hebben schuld bekend:

Van Minseki:

  • Mark Anthony 'Jacko' Soriano
  • Richard 'Paseo' Minowa

Van MSI:

  • Carlo 'Chin' Rivera
  • Mark 'Byb' Gavin
  • Denver 'yNd' Miranda
  • Patrick 'JyC' Pascua

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam